В Белгород е открит още един боеприпас, който се оказа фугасна авиобомба

...
В Белгород е открит още един боеприпас, който се оказа фугасна авиобомба
Коментари Харесай

В Белгород евакуираха 3000 души заради намерен експлозив

В Белгород е открит още един арсенал, който се оказа фугасна авиобомба FAB-500.

Снарядът с тегло от половин звук е потопен седем метра подземен и жителите от околните къщи в радиус от 200 метра са били евакуирани, с цел да могат сапьорите да го извадят безвредно, това заяви съветският Telegram канал Baza.

Съобщава се, че силите за сигурност са знаели авансово за втората паднала бомба. Търсили я на ул. " Шаландина ".

Специалистите са разровили земята, но не са успяли да открият FAB-500. Бомбата е била открита едвам сутринта на 22 април.

Според други източници сапьорите са разкрили авиационна бомба на дълбочина пет метра. В тази връзка локалните поданици са били евакуирани, с цел да се извади безвредно бомбата, след което тя е трябвало да бъде превозена до полигона за тествания на взривни субстанции на Министерството на защитата на Руската федерация.

„ Сапьори откриха взривоопасен обект. Експлозивни техници на Министерството на защитата на Руската федерация взеха решение да го обезвредят на полигона. За да подсигуряваме сигурността, ще отведем хората в пунктове за краткотрайно настаняване, където има всичко необходимо - от вода до топла храна ", сподели губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.



В същото време съветските медии уточниха, че броят на жителите, които са евакуирани, доближава 3000 души. Хората от 17 високи блока са били извозени с 90 рейса.

Около 15 часа авиационната бомба е била извадена от земята.

„ Започваме последователно да връщаме хората в жилищата им “, сподели Гладков.

Според губернатора Гладков двама души са били ранени вследствие на детонация на авиобомба в Белгород на 20 април. В момента те са в болница под наблюдаване на лекари и няма заплаха за живота им.

Припомняме, че Министерството на защитата на Руската федерация публично заяви, че повода за гърмежа в Белгород е нерегламентирано втурване на авиационни муниции от бомбардировача Су-34 на съветските Военновъздушни сили.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР